Güvenevler Mahallesi 29063 Nolu Sokak No:18 Ay Plaza - Şehitkamil / Gaziantep
title icon
DOLAR

ALIŞ: 5,89 - SATIŞ: 5,90

title icon
EURO

ALIŞ: 6,50 - SATIŞ: 6,51






TADINI GÜNEŞTEN ALAN LEZZET 'BULGUR'


TADINI GÜNEŞTEN ALAN LEZZET 'BULGUR'

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan bulgurun yolculuğu, meşakkatli bir süreçten geçiyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yetişen durum buğdaylarının fabrikalara taşınmasıyla bulgurun serüveni başlıyor. Gastronomi kenti Gaziantep de bulgur üretimi konusunda önemli bir rol oynuyor. Fabrikalarda eleme işlemlerinden geçen buğday büyük kazanlarda haşlanıp, römorklarla serim alanlarına dökülerek güneşin altında kurumaya bırakılıyor. Belirli aralıklarla traktörlere takılan tırmıklar yardımıyla buğday tanesinin her tarafının güneş görmesi sağlanıyor. Bulgurun yüzeyde yayma işlemi esnasında oluşan geometrik şekiller ise ortaya doyumsuz bir manzara çıkarılıyor.Kuruyan buğdaylar yine traktörlerle toplanarak bazı işlemlerden geçirildikten sonra makinelerde bulgur haline getiriliyor. Uzun ve meşakkatli bir yolculuğu olan bulgur, lezzetiyle iç piyasada vazgeçilmez ürünler arasında yer alıyor. Lezzetini güneşten alan bulgurlar kent mutfağında 50’ye yakın farklı yemeğin yapımında kullanılıyor.

 

Gaziantep Radyo Televizyon

BENZER HABERLER

Gaziantep Radyo Televizyon

İletişim Bilgilerimiz

Telefon numaramızdan ve mail adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

+90 342 230 36 36

info@grt.com.tr