Güvenevler Mahallesi 29063 Nolu Sokak No:18 Ay Plaza - Şehitkamil / Gaziantep
title icon
DOLAR

ALIŞ: 5,79 - SATIŞ: 5,80

title icon
EURO

ALIŞ: 6,42 - SATIŞ: 6,43






Gribe karşı ''soğan kebabı'' tüketin
Gribe karşı ''soğan kebabı'' tüketin

Gribe karşı ''soğan kebabı'' tüketin

Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, gribe karşı vücut direncini artırıcı ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirici besinler alınması gerektiğini bildirdi. Öztan, yaptığı yazılı açıklamada, vücut direncini artırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal antibiyotik özelliği bulunan soğanın sofralardan eksik edilmemesini tavsiye etti.

Soğanın kıyma ile pişirilip, nar ekşisi ile terlemeye bırakılarak hazırlanan "soğan kebabı"nın da gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Öztan, "Yapılacak en doğru beslenme yöntemi her sebzeyi mevsiminde tüketmek olacaktır. Kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirici sebzelerin başında da soğan gelir. Soğan kebabı, bu anlamda önerebileceğimiz en güzel kış yemeğidir." Öztan, Gaziantep mutfağının en önemli yemekleri arasında bulunan soğan kebabını, yerli ve yabancı turistlerin de severek tükettiğini vurguladı. (AA)

Gaziantep Radyo Televizyon

BENZER HABERLER

Gaziantep Radyo Televizyon

İletişim Bilgilerimiz

Telefon numaramızdan ve mail adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

+90 342 230 36 36

info@grt.com.tr